2014

 
Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Massor! Flyttade till USA, träffade min värdfamilj som jag alltid kommer se som en extra familj, träffade massor av nya vänner, fick upptäcka New York City och resa runt på östkusten! 

Höll du några av dina nyårslöften? Ett av mina nyårslöften var att ta tag i hela au pair saken och verkligen ge mig iväg. Och det lyckades jag ju alldeles utmärkt med. 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja, flera stycken! 

Är det något du saknar från år 2014 som du vill ha år 2015? Saknade väl inget speciellt förutom familj och vänner. Eller JO, stranden och varmt väder inte bara under sommaren! Det vill jag ha mer av år 2015, och jag flyttar ju till Cali i Mars så det borde nog gå att uppnå. 


Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas? 12 februari när jag matchade med min värdfamilj och 24 mars när jag flyttade till USA. Och roadtrippen i två veckor med min värdfamilj, veckan i Lake Placid i mitten på juli samt sista helgen i augusti när jag och Kajsa var på Electric Zoo festival. Samt i början på december när jag matchade med min nya värdfamilj och fick reda på att jag ska fortsätta mitt au pair äventyr och flytta till Orange County. 

Vad var din största framgång 2014? Kanske att jag har växt som person då jag har lärt mig så mycket om mig själv. Om man nu kan säga det är en framgång. Och att jag blivit så bekväm med engelska. Hatade att prata engelska innan och nu är det lättare att tillexempel smsa på engelska än svenska haha. 


Vilka länder besökte du? Sverige och USA. 

Största misstaget? Gjorde väl lite småmisstag ibland men vem gör inte det? 

 Har du varit sjuk eller skadat dig? Nej knappt något, hade hemsk tandvärk i några veckor där jag verkligen trodde att jag skulle behöva åka hem till Sverige för att operera ut visdomständerna. En dag i maj så blev jag skallad i huvudet av mitt ena värdbarn (inte med flit) vilket slutade med att jag fick en hjärnskakning och var tvungen att spendera resten av dygnet på sjukhuset med en massa tester. 

 Bästa köpet? Hela USA resan, min gopro kamera och alla resor och äventyr jag lagt pengar på. 

 Vad spenderade du mest pengar på? Resor och upplevelser men ack så värt.

 Gjorde någonting dig riktigt glad? Hela året har jag varit riktigt glad. Att hela denna upplevelse blev så bra som den blev. Att jag hade tur som verkligen fick en så bra värdfamilj och att mitt första au pair år blev så bra som jag hade hoppats på. 

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2014? Oj massor men bland annat Don't Tell 'Em - Jeremih,  Waves - Mr. Probz, Cheerleader - Omi, Wasted - Tiesto, Younger - Seinabo Sey, 


Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Beror lite på, om jag jämför med 2013 så är det nog gladade i år. 

Vad önskar du att du gjort mer? Kanske att jag sagt mer vad jag tycker och tänker, varit mer ärligt med vad jag känner och kanske tränat mer. 

Vad önskar du att du gjort mindre? Ingenting faktiskt. 

 Hur tillbringade du julen? Med min fina värdfamilj och alla deras vänner och familj. 

Lärde du känna några nya människor? Oh ja, en massor! Hur mycket nytt folk som helst! Alla jag spenderar min tid med här i USA och som jag träffat sedan den dagen jag åkte till Arlanda för att flyga hit är ju nya människor. 

Favoritprogram på TV? Är ju en riktig tvnörd så jag har en hel del men några st är väl Paradise Hotel, The Vampire Diaries och Revenge för att nämna några. 

Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året? Hatar ingen :)

 Bästa boken du läste i år? Läste faktiskt en hel del böcker i år men dem bästa var nog kanske böckerna i Diveargent serien. 

 Något du önskade dig och fick? Jag fick uppleva exakt det jag ville så absolut fick jag det. Har alltid velat uppleva och resa och bo i USA och det gick jag verkligen göra detta år. 

 Något du önskade dig men inte fick? Kanske besök från familjen då. Men samtidigt tror jag att det har hjälpt mig att inte ha någon hemlängtan. 

Årets bästa film? Oj det blir svårt, har nog aldrig gått på så mycket bio som jag har gjort det här året. Det har nog att göra med att jag har en biosalong två minuters promenad från mitt hus. 

Vad gjorde du på din födelsedag 2014? På dagen gjorde jag inget speciellt, var ledig så jag spenderade dagen med att ligga vid poolen, skypea med familj samt lite manikyr och pedikyr. Framåt kvällen åkte jag in till city och åt middag och drack drinkar med tre vänner. Det blev ingen sen utgång dock för dagen efter åkte jag iväg på en veckas semester. Sen firades jag av min värdfamilj några dagar senare på semestern. 

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Nej tror inte det alltså, 2014 har varit helt fantastiskt. Skulle det vara något så är det väl mer frihet  eller egentligen "eget utrymme" och egen bil. 


Vad fick dig att må bra? Alla uppleverser jag fick vara med om samt familj och vänner. 

Vem saknade du?: Familj och vänner och särskilt mina 3 systrar. 


Dina planer för 2015? Uttnyttja min två sista månader i New Jersey/New York så mycket som möjligt. Flytta till Cali och förhoppningsvis bara få uppleva hela västkusten och lära känna ännu mer folk. Njuta av mitt sista år i USA, sista året innan jag börjar plugga och bara ta vara på tiden. 

 

Sunny monday in the park

 
Lite bilder från gårdagens jobbdag då jag och barnen gick till parken för att leka i nästan 5 TIMMAR! Jag lärde min 7-åriga  tjej att cykla (!!!), spelade football och lekte monster. Allt detta med solen i ansiktet och utan att frysa minsta lilla. Kan nog inte säga det tillräckligt, men ååh vad sköönt med detta väder!! Nu är jag i princip ledig tills på måndag då barnen börjar skolan för min värdmamma är hemma från jobbet hela veckan. Kunde inte kommit lägligare med lite ledighet då jag gått och blivit sjuk igen. Huvudet är kaos och jag är förkyld och feberig som bara den. Hoppas det går över fort! 

Vår eller vinter?!

Sista helgen på året spenderade jag bland annat med att åka in till city för att möta upp Nadja som jag kom hit samtidigt som. Vi hade inte setts på ett bra tag så det var kul att catcha upp. Alltid kul att prata med någon som varit här lika länge, går igenom exakt samma äventyr och som man spenderade sina första dagar i New York med.  
Vi möttes upp vid Grand Central och gick sedan en kort promenad till Bryant Park och kollade på folk som åkte skridskor innan vi bestämde oss för lunch. Vi köpte med oss varsin sallad och satte oss utomhus vid Bryant Park. Att man kan sitta utomhus i december och käka lunch och inte ens frysa? Det är fan livet! Kändes som riktig vår! Jag är så sjukt tacksam att vi haft en såpass bra "vinter" här det här året. När jag först kom hit fick jag höra hur mycket som helst hur hemsk vintern precis hade varit och jag såg verkligen inte själv fram emot att uppleva en liknande kall och snöig vinter. Men som tur är har den än så länge varit bättre än jag någonsin kunnat hoppas på. Vi avslutade dagen med promenad ner mot downtown där vi kollade lite butiker och jag fick äntligen köpt mitt Proactiv som jag letat efter i flera veckor! Mirakelkuren nr 1!